Årets Korvkrog 2025

Årets Korvkrog: Banger Resarang Stockholm

En galen idé och en dito energisk entreprenör. Ett plus ett blev nästan 60 000 sålda korvar på ett år.

I sanningens namn hade denna fantastiska idé inte blivit av utan en korvkock i världsklass ett fastighetsbolag som vågade.

Detta är korvkrogen som fortfarande bara är barnet, men redan blivit en plats dit korvälskare vallfärdar – ett paradis mitt i de heta kvarteren i Stockholms city.

I den mysiga krogmiljön kan man hänga i baren, sitta bekvämt i grupp men också lite vid sidan av. Menyn har hittills erbjudit 160 olika kombinationer av korvar, topping och unika tillbehör.

Här finns allt mellan himmel och jord i korvens underbara värld.

Vad sägs om lime- och smörslungad hummer med tryffelskum på en ”Pork Banger”. Eller ett veganskt alternativ som ”Boom Banger”. Smörstekta isterband på tisdagar. Varje onsdag är det ”Bubbles and Bangers”, alltså skumpa och korvfest. Eller varför inte en fredagslunch med Falukorvs-chateaubriand, potatisgratäng och rödvinssås.

Självfallet kan man närsomhelst få en vanlig och hederlig korv med bröd. Här står även den så kallade ”Luffaren” på menyn, alltså ett värmt korvbröd med senap och ketchup. Korvbröden är så klart specialgjorda och korvkockens egen relish passar till alla slangar.

Korvarna är specialimporterade från de allra bästa korv-hantverkarna runtom i Sverige. Korvöl är en given dryck, liksom 20 sorters champagne.

Det är klart som korvspad att denna korvkorg har DJ-uppträdanden och livemusik. Korv är ju inte bara livsavgörande, delikat och social mat, utan också kultur.

Detta är den folkliga korvkrogen med lyx och vardag i en salig blandning – såsom det ska vara på en prisbelönt korvkrog!