Bjud på Korvakademiens härliga FaluKorv Stroganoff på Fars Dag!
Till vardags kallar vi den Korv Stroganoff men eftersom falukorv är Sveriges favoritkorv, som toppar korvlistan i alla åldrar, vill vi fira FaluKorven lite extra tillsammans Far på Fars Dag!
Den extra finessen med det här receptet är att falukorven lagas på samma sätt som om det vore oxfilé, alltså den kokas inte i såsen så att den blir urkokt, utom bara bryns och får hastigt uppkok.
Hurra så gott på Fars Dag och alla andra dagar!

FaluKorv Stroganoff, 4 portioner
Ingredienser:
500 falukorv
2 msk rapsolja
Sås
2 gula lökar
3 msk rapsolja
2 hönsbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
1 dl syrad grädde eller creme fraiche
1 dl vatten
2 lagerblad
5 svartpepparkorn
salt, svartpeppar
Till servering
saltgurka
potatismos eller pressad potatis
Så här gör du
1. Skala och skiva löken. Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför stark värme 3-5 minuter. Smula över buljongtärningarna och fräs ca 1 minut. Rör i tomatpuré, grädde, syrad grädde och vatten. Tillsätt lagerblad och pepparkorn. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.
2. Dra av skinnet och skiva korven. Skär skivorna i långa smala strimlor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn korven hastigt, gärna i 2-3 omgångar, tills den fått fin färg och blivit lite krispig. Lägg över korven i den varma såsen och
koka ca 1 minut, bara tills allt blivit genomvarmt. Toppa med strimlad persilja.
Festen kan börja!

Foto: @tastybylenasoderstrom
TIPS! Till och med 9 november 2025 får du Fars Dag-rabatt på bästa Fars Dags-presenten av Korvfestivalen Stockholm 6-8 mars 2026: Med koden KORVFAR köper du biljett till söndagen den 8 mars för bara 100 kr på Korvfestivalen.se