Korvakademien på Korvfestivalen i Stockholm

Korvglädje och allvar!

Den femte Korvfestivalen i Stockholm blev lika lyckad som sina föregångare. Festligt, folkligt, fullsatt – ett citat som passar perfekt. Stora och små smakade, smackade och njöt av läckra och spännande korvar.

Men det fanns också plats för allvar.  Korvakademiens miniseminarier och korvpromenader lockade kunskapshungriga i alla åldrar. Ett intresse som bådar gott för att korven ska hävda sin plats på matbordet även i framtiden.

Två nya programpunkter för i år var Guidad korvtur och Korvprovning. På Guidad korvtur fick besökarna följa med en av ledamöterna i Korvakademien runt festivalen och ta del av dennes specialkunskap och guldkorn.

I korvprovningarna, som leddes av Roland Persson, Årets Kock och medlem i Korvakademien, fick deltagarna smaka korv från världens alla hörn. Två nya, roliga och garanterat smakrika sätt att lära sig mer om korv.

En annan nyhet var Korvakademiens nya vänförening K.O.R.V., som fick en flygande start med mängder av nya medlemmar.