Den här lättlagade och goda korvchilin serverade Korvakademien på den allra första Korvfestivalen på Nordiska Museet 2013.
Ingredienser
4-6 portioner
3–4 kryddiga korvar, t ex chorizo
1 stor gul lök
2 paprikor
3-4 msk olivolja
1 påse taco- eller fajitaskrydda
2 burkar bönor i tomatssås
Garnera med:
koriander, persilja eller mynta
Servera med: nachochips
Gör så här:
- Skär korven i små bitar.
- Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
- Hetta upp oljan i en wok eller gryta. Fräs löken och paprikan ca 5 minuter, rör om då och då. Tillsätt kryddan och fräs ca 1 minut, rör om då och då. Vänd ner bönorna, koka upp under omrörning, ca 1 minut.
- Fräs korvbitarna gyllenbruna ca 3 minuter. Vänd ner korvbitarna i bönröran. Toppa med koriandern. Servera med chips.
Serveringstips:
Guacamole, mangosalsa, tomatsalasa, limeklyftor, pepparfrukter och riven cheddarost är gott att servera till. Mjuk tortilla eller tacoskal passar bra att servera röran i.