Pizza med två sorters korv

Korvakademiens flitiga ledamot Lena Söderström ligger bakom en hel trave med kokböcker och oräkneliga recept, matartiklar och vackra matbilder. Här delar hon med sig av en lyxig och rolig korvpizza.

Ingredienser

2-4 portioner

150 g cocktailtomater
1/2 tsk flingsalt
1 tsk strösocker
2-3 msk olivolja
2 smala korvar, tex wienerkorv, stockholmare, lammkorv
1/2 msk smör
3 dl vetemjöl + ca 1/2 dl till utbakningen
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 1/2 dl tjock turkisk eller rysk yoghurt på burk
(bakplåtspapper)
2 dl chilisås av ketchuptyp
4 dl ost
8-12 oliver
6-8 skivor salami
1 liten rödlök skuren i ringar
1 knippa basilika
flingsalt, nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomaterna och lägg dem i en liten långpanna med bakplåtspapper. Strö över salt och socker. Ringla över oljan och blanda försiktig. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter. Ta ut.

2. Skär de smala korvarna i slantar och fräs i smöret ca 3 minuter.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en matberedare monterad med en kniv. Blanda i yoghurten och kör till en deg. Ta upp den kladdiga degen med hjälp av en sked eller slickepott på ett välmjölat bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och kavla ut degen med mjölade fingrar till en pizzabotten, ca 25 x 35 cm. Bred på chilisåsen. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen 8-12 minuter eller tills pizzan börjar få vacker färg. 

4. Toppa pizzan med tomaterna och korvslantarna. Lägg på oliver och salami, grädda pizzan ytterligare 1-2 minuter.
Garnera med lökringar, basilika, flingsalt och peppar.