Årets korvkrog 2020

Detta är en kulinarisk oas mitt i ett vidsträckt och böljande landskap. På avstånd ser det ut som klassisk gård där byggnader formerats för att skydda mot vinden. Väl på plats uppenbarar sig pittoresk butik, matservering, café och kök.

Här dinglar korvarna på tork väl synliga för alla. Här finns särskilt rum för korvtillverkning och rökning. Allt görs för egna händer. Malning, kryddning, stoppning, rökning och torkning – kärleksfullt hantverk i alla detaljer. Råvarorna kommer från trakten. Grisarna är också från närområdet där de går ute och bökar i godan ro året runt. De färdiga korvarna är fria från tillsatser. Samarbetet med lantbrukare i trakten är en av de centrala delarna i verksamheten.

Bakom denna pärla finns en engagerad kvartett kockar som lämnade storstaden för att förverkliga sina drömmar om välgjord och välsmakande mat med korv i centrum.

Här kan man handla och ta hem, här kan man få färdiga rätter hemskickade och här kan man gå korvkurs. Repertoaren är omfattande. Korvutbudet brett och maträtterna alltid anpassade till det som är bäst just nu. Menyn på griffeltavlan bakom disken innehåller alltid nyheter Här finns allt från klassiker som bratwurst, wienerkorv, lammkorv till den egna uppfinningen pizzakorven med tomat, ost och oregano. Här kan man få en choucroute på chorizo som slår sin franska förebild. Och här möter man alltid kunniga och serviceinriktade medarbetare som gör din upplevelse till en guldstund.