Årets Korvprofil 2022

Årets Korvprofil Familjen Israelsson, Christer, Inger och Emma, Wermdö Delikatesser

”Vi gör aldrig starka korvar. Det ska inte hetta i munnen, man ska kunna känna smaken.  Det är vårt vinnande koncept.”
Så förklarar vinnarna av Årets Korvprofil, familjen Israelsson, Wermdö Delikatesser, sina framgångar. Och fortsätter: ”En bra korv ska ha ett bra bett och ett litet knäpp när man biter i den, bra textur – och god eftersmak. ”

Christer Israelsson ärvde en receptbok av sin mormor och när han och hustrun Inger fick idén att börja göra korv i slutet på 1980-talet plockades den fram ur gömmorna.  Israelssons tyckte att svensk korv borde vara bättre, målet var en smakrik korv gjord på svenskt kött. Från en egen rök på tomten och försäljning på marknader i skärgården har Wermdö Delikatesser utvecklats till en stor korvproducent med egen profil. Sen 2014 är även dottern Emma med i företaget.

Skärgårdsanknytningen finns kvar, bland annat i korvnamnen, och fantasi och uppfinningsrikedom  har utvecklat sortimentet. Populära nyheter är till exempel små isterband. Storsäljaren är Skärgårds –weiner. Notera den okonventionella stavningen, som sägs bero på att Christer Israelsson är dyslektiker. När Korvakademien firade 30-årsjubileum tog man fram en jubileumskorv, en stor succé, mycket god och med den för korvälskare viktiga egenskapen att vara extra lång.        

Årets Korvprofil vårdar kärleken till hantverket, kvalitet och smak.

.