Årets Korvprofil 2024

Årets Korvprofil är Kerim Akkoç
Denna profil har levt livet med korv i själ och hjärta i stort sett sedan barnsbenen.

Det är en energisk varelse, som ständigt skapat nytt – korta, långa, tjocka, smala, färska och förpreparerade. Allt mellan himmel och jord i korvens sagolika värld.
För denne profil är en vanlig varmkorv lika viktig som en sofistikerad merguez.
Här görs ingen skillnad mellan julbordets små prinsar eller fine dining med en elegant türinger.

Det enastående kunnandet sträcker sig inte bara från korvens ena ände och till den andra. Det finns innanför och utanför fjälstret. Här är en korvmänniska som kan råvarorna, vet allt om smeten, outtömligt kryddkunnande, vet hur korvsprutans vev ska vevas och färsen med jämn hastighet matas in i fjälstret.  Och här är en korvör som har kunskap om hur korv ska serveras i både slott och koja.

Profilen är både en enastående korvhanterverkare och en lika suverän kock. Från dennes kreativa hjärna och flinka fingrar har nya korvskapelser ständigt sett dagens ljus och många nya korvrätter likaså. En färskkorvens frälsare, en korvbutikens pionjär och en korvkrogsentreprenör.
En korvens allt i allo.

Denna allvetande och kreative wurre har hämtat inspiration genom att gå sina steg på vår jord i många länder. Fötterna har trampat jorden långt borta i Amerikat, men också oss lite närmare i Turkiet och framförallt här i Svedala. Dofter och smaker har blandats med många nationers korvar runtomkring vårt runda klot. Och ut ur detta ständiga nya avlånga skapelser med två ändar fötts fram.

Denne korvprofil i ständig rörelse har just tagit ett par nya steg och bliv korvchef för kungliga huvudstadens hittills mest storslagna korvrestaurang där han låter oss njuta av allt från en luffare till allehanda korvrätter à la carte.