Korvakademiens Hederspris 2020

Korvakademiens Hederspris 2020

2020 årets pris går till:

Bruno Fortkord, Brunos Korvbar, Stockholm

Motivering:

För utomordentliga insatser för svensk Korvkultur.

Detta är en livslång gärning i korvens tecken. Och det började redan när de allra första stegen togs, i en omgivning där styckning, malning och stoppning är vardagsvara. 

I mer vuxen ålder blev det självklart att livnära sig på korv och sprida kunskapen om en gränslös och närmast oändlig variation av långa, korta, smala och tjocka vurrar. Konsumenternas förtjusning har inte heller haft några gränser då kön av hungrande korvälskare ringlat sig lång utanför både kiosk och krog.

Här har uppenbarat sig ett himmelrike av go´saker för här finns en rik repertoar av starka korvar, mediumstarka och hela vägen till milda. Det är en resa från cayennekorven via currywursten till ostkorven och självfallet både kycklingkorv och vegetariskt.

Det är också en resa från uppväxten i Tyskland, en korvens stormakt, till ett Sverige där korven är på stark frammarsch.

I den livslånga gärningen har tempo och energi alltid varit på högsta nivå, apostroferad med stilrena korvtryck på arbetskläderna och med korvkundens bästa för ögonen. 
Ingen kan ha missat eller vara okunnig om denna hederspristagares helhjärtade insats för korvkvalitet i högsta klass – en korvkulturens främste företrädare.