Aktuellt

Korvfestivalen i Göteborg

Pressmeddelande 9 november 2022  Många glada korvälskare på andra upplagan av korvfestivalen i Göteborg.  I helgen som gick arrangerades den andra upplagan av Korvfestivalen i Göteborg där ca 4.500 korvälskare tog sig till festivalen för att inspireras och botanisera i ett unikt utbud av korv, …

Läs mer

Nominera till Korvakademiens priser

Korvakademien har sedan 2013 delat ut priser till: Årets Korvprofil ”för utomordentliga insatser för svensk Korvkultur” Årets Korvkiosk ”för utvecklande och bevarande av den svenska Korvkulturen” Årets Korvkrog ”för att aktivt arbete för mer och roligare Korv på krogen” Vi vill nu att Ni nominerar …

Läs mer

Värt att veta om naturtarm Information om svintarm och fårtarm

Slottets Julkorv

Receptet ger 12 kg Korv. Naturligtvis kan man halvera det men när man ändå rustar till Korvstoppning är det lika bra att ta till rejält. Förr i världen förvarades Korven i saltlake – i dag saltas den ett dygn eller över natten bara för att …

Läs mer

Korvfestivalen i Stockholm

PRESSMEDDELANDE 9 juni 2022 Korvfestivalen i Stockholm tillbaka med besked! I helgen som gick arrangerades den sjunde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm. Totaltklickades det in 6 500 korvälskande besökare vilket var i linje med antalet besökare på densenaste upplagan av Korvfestivalen i Stockholm innan Covid-19. …

Läs mer

Alla Korvars Dag den 12 mars

Fira Alla Korvars Dag Den 12 mars är Alla Korvars Dag!  Korvakademien fyllde 2016, 25 år och då startades Alla Korvars Dag. Sen dess har den 12 mars varit en alldeles särskild dag för Korvälskare. Under sina 30 år har Korvakademien skapat en rad verksamheter …

Läs mer

Korvakademiens jubileumsfest

Den 17 november var kvällen K som i Korv. Då samlades ca 150 Korvälskare för att fira Korvakademiens 30-årsjubileum med en hejdundrande Korvfest. Platsen var Restaurang K-Märkt på Östermalm i Stockholm. De firande var Korvtillverkare och Korvutvecklare, pristagare i Korvakademiens olika tävlingar, ledamöter i Korvakademien, …

Läs mer

Korvfestival i fiskets huvudstad – hur skulle det gå? Källa: www.grillbloggen.nu

Korvfestival i fiskets huvudstad – hur skulle det gå?

Alldeles utmärkt visar det sig! Göteborgarna frossar i korv på helgerna. Eriksbergshallen är plats för två dagars korvfestival nu i helgen. Där lanserar man den nya kombon champagne och pilsnerkorv, kränger korvtröjor, visar hur korven kan vara ett klimatföredöme och närapå tvångsmatar besökarna med korv …

Läs mer

Kvalitet, nya råvaror, bra tillbehör

Kvalitet, nya råvaror, bra tillbehör

Här finns framtiden för korven Tillbehören gör måltiden Professor Tommy Cederholm, Uppsala universitet, är expert på näringsfrågor och folkhälsa. Han konstaterar att mer än hälften av befolkningen äter mer än den nuvarande rekommendationen på 500 g rött eller processat kött per vecka. Men också att …

Läs mer

Den svenska korvresan

Den svenska korvresan

Nu är boken här!  Den svenska korvresan av Jan Scherman är ett unikt dokument om mat och människor, verkligheten och historierna bakom våra bästa korvar. Men en rolig och fantastisk sak händer i korvvärlden den här hösten: Vår ledamot Jan Schermans ivrigt emotsedda korvbok har kommit …

Läs mer

Korvakademien på Korvfestivalen i Göteborg. Källa: www.grillbloggen.nu

Korvakademien på Korvfestivalen i Göteborg

En mässa för kvalitetskorv på modet Korvfestivalen i Eriksbergshallen bjuder på provsmakning, seminarier, Korvsafari och Korvskola där deltagarna stoppar sin egen Korv. – Korv är kul, säger Gareth Day, som fick korvkursen i födelsedagspresent av familjen. I Korvskolan, ledd av David Taylor, en av ägarna …

Läs mer