Aktuellt

Alla Korvars Dag den 12 mars

Fira Alla Korvars Dag Den 12 mars är Alla Korvars Dag!  Dagen är instiftad av i år 30-årsjubilerande Korvakademien, som här bjuder på två nya, härliga korvrätter att fira med, skapade av två av akademiens korvälskande ledamöter. Under sina 30 år har Korvakademien skapat en …

Läs merAlla Korvars Dag den 12 mars

Kvalitet, nya råvaror, bra tillbehör

Kvalitet, nya råvaror, bra tillbehör

Här finns framtiden för korven Tillbehören gör måltiden Professor Tommy Cederholm, Uppsala universitet, är expert på näringsfrågor och folkhälsa. Han konstaterar att mer än hälften av befolkningen äter mer än den nuvarande rekommendationen på 500 g rött eller processat kött per vecka. Men också att …

Läs merKvalitet, nya råvaror, bra tillbehör

Den svenska korvresan

Den svenska korvresan

Nu är boken här!  Den svenska korvresan av Jan Scherman är ett unikt dokument om mat och människor, verkligheten och historierna bakom våra bästa korvar. Men en rolig och fantastisk sak händer i korvvärlden den här hösten: Vår ledamot Jan Schermans ivrigt emotsedda korvbok har kommit …

Läs merDen svenska korvresan