Alla Korvars Dag den 12 mars

Fira Alla Korvars Dag

Den 12 mars är Alla Korvars Dag! 

Korvakademien fyllde 2016, 25 år och då startades Alla Korvars Dag. Sen dess har den 12 mars varit en alldeles särskild dag för Korvälskare.

Under sina mer än 30 år har Korvakademien skapat en rad verksamheter till korvens främjande. Man har till exempel dragit igång Korvfestivalen som arrangeras varje (pandemifritt) år. En stor succé där tusentals korvälskare samlas för att smaka korv, köpa korv och lära sig om korv. Korvakademiens Hederspris delas ut årligen liksom priser till Årets Korvprofil, Årets Korvkrog och Årets Korvkiosk. Syftet är att verka för god och bra korv i alla sammanhang.

Det har hänt mycket på korvfronten under Korvakademiens numera 30 år. I november hölls en hejdundrande 30 års-jubileumsfest, där korven fick framträda i härligt lyxig dräkt. Vi behåller det temat till Alla Korvars Dag. Kryddig Korv på viltkött, Salamirosor på ett fat,Tapas med fetaostkräm och chorizo lyser upp vårvintern med nya spännande smaker. Korvtrender kommer och går. Färskkorvar och korv med exotiska kryddor har dominerat ett tag. Men nu söker sig många Korvmakare tillbaka till rötterna. Det dyker upp falukorvar och andra vardagskorvar gjorda efter gammaldags recept. Dags för en eller annan nostalgitripp. Det är aldrig för sent för att prova en ny(gammal) korv.

Se Korvakademiens nya Korvrecept och bilder under rubriken ”Om Korven”

Själva Korvakademien har tolv ledamöter. Men alla som vill kan gå med i vänföreningen K.O.R.V. som står för Korvakademiens Oförtrutet Runda Vänner, och som arrangerar roliga, ibland storslagna, korvaktiviteter av olika slag. Korvakademien, vänföreningen K.O.R.V. liksom Korvfestivalen finns på sociala media i olika kanaler.

Njut av korv på Alla Korvars Dag och dela med dig av korvglädjen!

Kolla in ”KorvNews”