Om korven

Korv- en genial idé

Matglädje från forntid till nutid Korv är en av de äldsta formerna av processade livsmedel som fortfarande skapar matglädje. Det slaktade djuret står för så gott som all råvara i form av kött, blod och olika organ. I kombination med salt, kryddor och socker och …

Läs merKorv- en genial idé

Korvens historia

Korvens historia

Värt att veta om naturtarm Gamla korvar Korven följer människan genom kulturhistorien. Det var ett enkelt sätt att förvara köttet efter slakten av ett djur, att rensa tarmar och stoppa tillbaka det man inte kunde äta upp för stunden.Med tiden kom konserveringsmetoderna rökning, saltning och …

Läs merKorvens historia

Värt att veta om naturtarm Information om svintarm och fårtarm

Liten Fjälster / korvskinns guide

Värt att veta om naturtarm Information om svintarm och fårtarm Naturtarm Naturtarm är världens äldsta naturliga emballage. Man använde naturtarm för att konservera kött redan för 5 000 år sedan. Som framgår av bilden så kan i princip alla inälvor användas, och görs så i många länder, …

Läs merLiten Fjälster / korvskinns guide

Korv-den godaste korven stoppar du själv av Kristofer Franzén

Liten Korvguide

Korv – den godaste Korven stoppar du själv av Kristofer Franzén Korta, tjocka, långa, smala. Korv i alla dess former och smaker serveras numera i såväl stuga som slott. Fina råvaror och spännande kryddning är hemligheten bakom en god korv. Källa: www.landshypotek.se BOUDIN. Korv med …

Läs merLiten Korvguide

Roland Persson. Källa: Kockarnas kamp 2020 - www.tv4.se

Kändiskockens julkorv

Roland Persson Roland Persson, tidigare medlem i Svenska kocklandslaget, Årets Kock 1990 med många krögarjobb, bland annat på Grand Hotel, gör sin julkorv med spetskål i senapsgrädde och stekt äpple. Han ger korven extra finnes genom att röka den lätt men detta är inte nödvändigt. …

Läs merKändiskockens julkorv

Kunglig julkorv

Av allt det goda som finns på julbordet är julkorven allra godast, tycker….vem då? Jo ingen mindre än Kungen – Carl XVI Gustaf i egen hög person. Det avslöjar han i en intervju i Gastronomisk Kalender 2013. Temat är jul och Magdalena Ribbing har intervjuat …

Läs merKunglig julkorv