Blogg

Alla Korvars Dag den 12 mars

Fira Alla Korvars Dag Den 12 mars är Alla Korvars Dag!  Korvakademien fyllde 2016, 25 år och då startades Alla Korvars Dag. Sen dess har den 12 mars varit en alldeles särskild dag för Korvälskare. Under sina mer än 30 år har Korvakademien skapat en …

Läs mer

Om korvakademiens priser

Korvakademin delar ut varje år ett antal priser till personer/företag som bidrar till att Korvkulturen bibehålls och utvecklas.

– Korvakademiens Hederspris ”för utomordentliga insatser för svensk Korvkultur”

– Årets Korvprofil ”för gediget och långvarigt arbete med Korv som förtecken”

– Årets Korvkrog ”för aktivt arbete för mer och roligare Korv på krogen”

– Årets Korvkiosk ”för utvecklande och bevarande av den svenska Korvkioskkulturen”

Läs mer

Korvfestivalen i Stockholm 2024

Under helgen den 8 – 10 mars hölls den nionde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm. Ett varmt tack riktas till de tusentals besökarna som kom och bidrog till att göra festivalen till en minnesvärd upplevelse. Vi vill även tacka alla utställare för deras otroliga arbete …

Läs mer

Korvfestivalen-i-Stockholm-2023--00

Korvfestivalen i Stockholm 2023

Korvfestivalen i Stockholm tillbaka med besked! I helgen som gick arrangerades den åttondeupplagan av Korvfestivalen i Stockholm. Totaltklickades det in 7 000 Korvälskande besökare vilket var i linje med antalet besökare på densenaste upplagan av Korvfestivalen i Stockholm innan Covid-19. Under de tre festivaldagarna kunde …

Läs mer

Korvtrender 2023

700 korvälskare har sagt sitt om korvsmaker & toppings. En inspiration och trendrapport av Korvakademien. Klicka här för att hämta rapporten i PDF format.

Nominera till Korvakademiens priser

Korvakademien har sedan 2013 delat ut priser till: Årets Korvprofil ”för utomordentliga insatser för svensk Korvkultur” Årets Korvkiosk ”för utvecklande och bevarande av den svenska Korvkulturen” Årets Korvkrog ”för att aktivt arbete för mer och roligare Korv på krogen” Vi vill nu att Ni nominerar …

Läs mer

Värt att veta om naturtarm Information om svintarm och fårtarm

Slottets Julkorv

Receptet ger 12 kg Korv. Naturligtvis kan man halvera det men när man ändå rustar till Korvstoppning är det lika bra att ta till rejält. Förr i världen förvarades Korven i saltlake – i dag saltas den ett dygn eller över natten bara för att …

Läs mer

Korvfestivalen i Göteborg

Pressmeddelande 9 november 2022  Många glada korvälskare på andra upplagan av korvfestivalen i Göteborg.  I helgen som gick arrangerades den andra upplagan av Korvfestivalen i Göteborg där ca 4.500 korvälskare tog sig till festivalen för att inspireras och botanisera i ett unikt utbud av korv, …

Läs mer

Korvfestivalen i Stockholm

PRESSMEDDELANDE 9 juni 2022 Korvfestivalen i Stockholm tillbaka med besked! I helgen som gick arrangerades den sjunde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm. Totaltklickades det in 6 500 korvälskande besökare vilket var i linje med antalet besökare på densenaste upplagan av Korvfestivalen i Stockholm innan Covid-19. …

Läs mer

Tapas med fetaostkräm och chorizo

Korvakademiens flitiga ledamot Lena Söderström ligger bakom en hel trave med kokböcker och oräkneliga recept, matartiklar och vackra matbilder. Här delar hon med sig av en lyxig och rolig Tapasrätt med chorizo. Fira Korvens Dag Tapas med fetaostkräm och chorizo Mixa ihop 150 g fetaost …

Läs mer

Salamirosor på ett fat

Korvakademiens flitiga ledamot Lena Söderström ligger bakom en hel trave med kokböcker och oräkneliga recept, matartiklar och vackra matbilder. Här delar hon med sig av en lyxig och roligt fat med salamirosor. Fira Korvens Dag med ett fat full av salamirosor Enklare kan inte bli. …

Läs mer

Fläskkorv på vildsvin

Minnen av en svunnen barndom! Dessa Korvar är goda ihop med kokt potatis, rotsaker och en rejäl klick senap. Recept Anders Levén , kock och ledamot i Korvakademien. Ingredienser 4 portioner 650 g vildsvinsbog/-slag/-lägg . nitritsalt 200 g späck i tärningar100 g kokt kall potatis  70 g potatismjöl 100 …

Läs mer