Korvrecept | Korvlimerickar | Korvkuriosa

Värt att veta om naturtarm Information om svintarm och fårtarm

Slottets Julkorv

Receptet ger 12 kg Korv. Naturligtvis kan man halvera det men när man ändå rustar till Korvstoppning är det lika bra att ta till rejält. Förr i världen förvarades Korven i saltlake – i dag saltas den ett dygn eller över natten bara för att …

Läs mer

Tapas med fetaostkräm och chorizo

Korvakademiens flitiga ledamot Lena Söderström ligger bakom en hel trave med kokböcker och oräkneliga recept, matartiklar och vackra matbilder. Här delar hon med sig av en lyxig och rolig Tapasrätt med chorizo. Fira Korvens Dag Tapas med fetaostkräm och chorizo Mixa ihop 150 g fetaost …

Läs mer

Salamirosor på ett fat

Korvakademiens flitiga ledamot Lena Söderström ligger bakom en hel trave med kokböcker och oräkneliga recept, matartiklar och vackra matbilder. Här delar hon med sig av en lyxig och roligt fat med salamirosor. Fira Korvens Dag med ett fat full av salamirosor Enklare kan inte bli. …

Läs mer

Fläskkorv på vildsvin

Minnen av en svunnen barndom! Dessa Korvar är goda ihop med kokt potatis, rotsaker och en rejäl klick senap. Recept Anders Levén , kock och ledamot i Korvakademien. Ingredienser 4 portioner 650 g vildsvinsbog/-slag/-lägg . nitritsalt 200 g späck i tärningar100 g kokt kall potatis  70 g potatismjöl 100 …

Läs mer

Pizza med två sorters korv

Korvakademiens flitiga ledamot Lena Söderström ligger bakom en hel trave med kokböcker och oräkneliga recept, matartiklar och vackra matbilder. Här delar hon med sig av en lyxig och rolig korvpizza. Ingredienser 2-4 portioner 150 g cocktailtomater1/2 tsk flingsalt1 tsk strösocker2-3 msk olivolja2 smala korvar, tex …

Läs mer

Pigs in Blanket

Korvakademiens ledamot Anders Levén är en energisk mångsysslare i mat, jakt och vin. Här tipsar han om att förpacka en smakrik korv i läckert degtäcke. Fint och festligt när korven ska firas. Ingredienser 4 portioner 4 st korv (grill eller kokt) av god kvalitet tex …

Läs mer

Korvakademiens Korvchili

Den här lättlagade och goda korvchilin serverade Korvakademien på den allra första Korvfestivalen på Nordiska Museet 2013. Ingredienser 4-6 portioner 3–4 kryddiga korvar, t ex chorizo1 stor gul lök2 paprikor3-4 msk olivolja1 påse taco- eller fajitaskrydda2 burkar bönor i tomatssås Garnera med:koriander, persilja eller mynta …

Läs mer

Stickan Johansson

TAVERNA BRILLO En sparsmakad gäst på Brillo Tavernasa till kompisen – ”hit går jag gärna,jag som aldrig har letatmen alltid har vetatatt stället är värt varje stjärna Restaurangen, Tavernan, i port nr sexdär smaklökars luster snabbt väcksnär man äter på Brillogår inget till spilloDen njutning …

Läs mer

Katarina & Magnus Hörlin Olsson

En galen gangster ifrån skånska Höörstal en gammal grå korvfylld rullebörpolisen sa: stopp!de äter du ej oppbjud på en – så får du gå fri därför En surmulen fröken från Flensatt och bet i en tallgrenmed en syn i minnetdet goda korvskinnetsom omslutit köttfärsen gjord …

Läs mer

Boel Allberg, Solna

Nu har korven – som alla förståttRenässans som det välförtjänt fåtti en väckt traditionblir den kung på sin tronav det skäl att det är ljuvligt gott