Korvrecept | Korvlimerickar | Korvkuriosa

Pizza med två sorters korv

Korvakademiens flitiga ledamot Lena Söderström ligger bakom en hel trave med kokböcker och oräkneliga recept, matartiklar och vackra matbilder. Här delar hon med sig av en lyxig och rolig korvpizza. Ingredienser 2-4 portioner 150 g cocktailtomater1/2 tsk flingsalt1 tsk strösocker2-3 msk olivolja2 smala korvar, tex …

Läs mer

Pigs in Blanket

Korvakademiens ledamot Anders Levén är en energisk mångsysslare i mat, jakt och vin. Här tipsar han om att förpacka en smakrik korv i läckert degtäcke. Fint och festligt när korven ska firas. Ingredienser 4 portioner 4 st korv (grill eller kokt) av god kvalitet tex …

Läs mer

Korvakademiens Korvchili

Den här lättlagade och goda korvchilin serverade Korvakademien på den allra första Korvfestivalen på Nordiska Museet 2013. Ingredienser 4-6 portioner 3–4 kryddiga korvar, t ex chorizo1 stor gul lök2 paprikor3-4 msk olivolja1 påse taco- eller fajitaskrydda2 burkar bönor i tomatssås Garnera med:koriander, persilja eller mynta …

Läs mer

Stickan Johansson

TAVERNA BRILLO En sparsmakad gäst på Brillo Tavernasa till kompisen – ”hit går jag gärna,jag som aldrig har letatmen alltid har vetatatt stället är värt varje stjärna Restaurangen, Tavernan, i port nr sexdär smaklökars luster snabbt väcksnär man äter på Brillogår inget till spilloDen njutning …

Läs mer

Katarina & Magnus Hörlin Olsson

En galen gangster ifrån skånska Höörstal en gammal grå korvfylld rullebörpolisen sa: stopp!de äter du ej oppbjud på en – så får du gå fri därför En surmulen fröken från Flensatt och bet i en tallgrenmed en syn i minnetdet goda korvskinnetsom omslutit köttfärsen gjord …

Läs mer

Boel Allberg, Solna

Nu har korven – som alla förståttRenässans som det välförtjänt fåtti en väckt traditionblir den kung på sin tronav det skäl att det är ljuvligt gott

Peder Hård av Segerstad

En korvmakare i stangjorde korvar hela dansmeten i en spannmen trodde han hanntills i bitar sprack hans kvarn

Korvkvalitet av Kerstin Stenberg, Hägersten

Vid ett korvstånd på torget i Vararopar var dag en månghövdad skara”Mera korv vill vi hamen det måste va´ brapå kvaliten får du alls inte spara”. En man som kallades Orvargick en dag på en mässa för korvaroch han åt resolut och sade till slut:nu …

Läs mer

Stickan Johansson och Bengt Good

En gubbe med låda på magenblev en kväll snart fångad av lagennär hans lilla butikfick för mycket kritikför det spad som gjort honom dragen En kis från sin lya i Ekenav grönsaker blivit en blek ennär han käket sågs brassavar det annat som passahan föredrog …

Läs mer

Stickan Johansson, första pris

En öbo från häradet Listervid barskåpet blev ganska bisternär hans flaska med ginnu var stoppad med skinnsom han använd till korven med ister …men hans huskors var ännu mer bistersen hans korvstoppning uppvisat bristergav honom en pik ”koka soppa på spiknär en kunde med chakuteristen …

Läs mer