Blogg

Alla Korvars Dag den 12 mars

Fira Alla Korvars Dag Den 12 mars är Alla Korvars Dag!  Korvakademien fyllde 2016, 25 år och då startades Alla Korvars Dag. Sen dess har den 12 mars varit en alldeles särskild dag för Korvälskare. Under sina mer än 30 år har Korvakademien skapat en …

Läs mer

Om korvakademiens priser

Korvakademin delar ut varje år ett antal priser till personer/företag som bidrar till att Korvkulturen bibehålls och utvecklas.

– Korvakademiens Hederspris ”för utomordentliga insatser för svensk Korvkultur”

– Årets Korvprofil ”för gediget och långvarigt arbete med Korv som förtecken”

– Årets Korvkrog ”för aktivt arbete för mer och roligare Korv på krogen”

– Årets Korvkiosk ”för utvecklande och bevarande av den svenska Korvkioskkulturen”

Läs mer

Korvfestivalen i Stockholm 2025

NYTT BESÖKSREKORD, HUNDRATALS KORVAR OCH KAJ PÅ BESÖK NÄR KORVFESTIVALEN I STOCKHOLM FIRADE 10 ÅR! I helgen som gick arrangerades den tionde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm. Med utökade lokaler som huserade fler utställare än någonsin, slog festivalen besöksrekord och lockade även de ny korade …

Läs mer

Korvakademiens Hederspris

Korvakademiens Hederspris är ett pris som delas ut till legendariska och framstående korvtillverkare som gjort betydande insatser för att främja och bevara den genuina korvtraditionen. Hederspriset syftar till att uppmärksamma och hylla de korvmakare som bevarar den äkta korvtraditionen och bidrar till korvens välgång.

Visa hederspriserna

Årets Korvprofil

En gör korv av hela grisen, en bjuder på korv vid Nobelfesten, en kombinerar korv med sprutt med fartig speedway, ofta finns ett engagemang som fångar in hela familjen. Alla har de gnistan som får dem att göra det där lilla extra för den älskade korven. I botten finns ofta ett kulturarv – hantverk, tradition och smak. Sen tillkommer påhittighet, nyfikenhet och förnyelselusta. Och kvalitet, alltid kvalitet.

Visa årets korvprofiler

Årets Korvkiosk

En korvkiosk kan bli en plats för minnen och nostalgi, en vän att återvända till och äta sin välbekanta korv med den rätta smaken. Då är det viktigt att den finns kvar, vårdas och värderas, förnyas varsamt. Men – allt kan inte vara tradition. En korvkiosk kan också bli ett utropstecken, en plats för nytänk och överraskningar. Nya smaker, nya kombinationer. Formatet gör det lätt att testa nyheter.

Visa årets korvkiosker

Korvfestivalen i Stockholm 2024

Under helgen den 8 – 10 mars hölls den nionde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm. Ett varmt tack riktas till de tusentals besökarna som kom och bidrog till att göra festivalen till en minnesvärd upplevelse. Vi vill även tacka alla utställare för deras otroliga arbete …

Läs mer

Korvfestivalen-i-Stockholm-2023--00

Korvfestivalen i Stockholm 2023

Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla korvälskare och här möter du som besökare ett unikt utbud av korv i alla dess former. Dessutom finner ni ett stort utbud av både klassiska och nya innovativa tillbehör tillsammans med ett stort utbud av dryck i alla dess former så som öl, cider, champagne, Pucko och mycket mer. Varmt välkomna!

Korvtrender

700 korvälskare har sagt sitt om korvsmaker & toppings. En inspiration och trendrapport av Korvakademien. Klicka här för att hämta rapporten i PDF format.

Nominera till Korvakademiens priser

Korvakademien har sedan 2013 delat ut priser till: Årets Korvprofil ”för utomordentliga insatser för svensk Korvkultur” Årets Korvkiosk ”för utvecklande och bevarande av den svenska Korvkulturen” Årets Korvkrog ”för att aktivt arbete för mer och roligare Korv på krogen” Vi vill nu att Ni nominerar …

Läs mer

Värt att veta om naturtarm Information om svintarm och fårtarm

Slottets Julkorv

Receptet ger 12 kg Korv. Naturligtvis kan man halvera det men när man ändå rustar till Korvstoppning är det lika bra att ta till rejält. Förr i världen förvarades Korven i saltlake – i dag saltas den ett dygn eller över natten bara för att …

Läs mer